Welkom bij de Protestantse Gemeente te Vries Welkom bij de Protestantse Gemeente te Vries

Vieringen (update 7 maart 2020)

De kerkenraad heeft zich na de persconferentie 14 december beraden en kwam tot de conclusie het dringend advies van de regering op te volgen en onze vieringen online te houden. Hoe moeilijk dat ook is met de bittere herinnering aan de periode in het voorjaar (rond Pasen) toen de kerk ook gesloten was. Toch lijkt ons dit in de gegeven omstandigheden het enige juiste om te doen. Tot 7 maart gingen alleen de eigen pastores voor, maar vanaf vandaag gaan ook weer gastpredikanten voor in de online diensten.

Veertig dagen in coronatijd vanaf woensdag 17 februari, lees er hier over...

De 40dagentijd begint dit jaar al op woensdag 17 februari. Andere jaren hielden we woensdagavondvespers in het koor van de kerk. Dat gaan we nu elke woensdag doen via zoom. We beginnen om 19.30 uur, vanaf 19.20 uur kan je inloggen. Wie het leuk vindt om een of meer liederen aan te dragen, of om één van de lezingen voor zijn of haar rekening te nemen, nodigen we van harte uit om zich aan te melden. We leggen je dan uit wat de bedoeling is.
Maar natuurlijk mag je ook gewoon mee luisteren/kijken. Als je je aanmeldt bij ons, krijg je van te voren een zoomlink toegestuurd. Heb je een tablet? Dan kun je de Zoom app downloaden, erg handigHet is een experiment, maar dat past ook bij deze tijd. Wij als voorgangers zijn benieuwd of deze manier van online vieren werkt…

Zondag 7 maart 2021 10.00 uur

Voorganger ds. Lieuwe Giethoorn, orgel Leo Kajim. U kunt de uitzending vanaf 10.00 uur live volgen met beeld en geluid via kerkdienstgemist.nl (of later terugzien), maar ook via deze link (stream via Youtube).
Alleen luisteren via kerkomroep.nl 
Orde van dienst


Zondagsbrief 7 maart 2021

Onder dit kopje vindt u  elke week de actuele brief van de pastores aan vele gemeenteleden. Wie niet in de mailing zit, kan de brief hier downloaden. Wilt u de wekelijkse brief graag per mail? Meldt dit dan even via predikant@pkn-vries.nl

Informatieboekje

Er is een informatieboekje beschikbaar voor gemeenteleden over 'Wie, wat, waar en hoe' in Protestantse Gemeente te Vries. U kunt dit digitaal opvragen bij de scriba 

Project Vogels van hoop

Plaats de wereld organiseert een kraanvogelkunstproject! 
Waarom dit project? 
In Japan staat de kraanvogel symbool voor hoop, geluk en een lang leven. Iets wat we onze kinderen, juist in deze tijd, natuurlijk van harte toewensen. Daarom maken we voor hen dit kunstwerk: 5000 gevouwen kraanvogels als symbool voor hoop en toekomst voor de jeugd. Ook maken we 500 witte kraanvogels, als symbool voor de kinderen die zonder ouders opgesloten zitten in vluchtelingenkampen in Zuid Europa en die we een toekomst gunnen.  Lees hier alles over het project als je mee wilt doen.


Gaat u de uitdaging aan?

Heeft u wel eens een dansende dominee gezien? Kijk dan hier naar de Jerusalema challenge.  De TikTokkende jongeren onder ons kennen vast de Jerusalemachallenge. We willen jullie allemaal uitdagen om mee te doen met onze thuischallenge. Leer het dansje uit het filmpje, voer het uit en neem het op. Iedereen kan meedoen! Het filmpje stuur je vervolgens naar website@pkn-vries.nl. Later in het jaar zullen we het resultaat delen. De collega's van Esther de Vegt van woonzorgcentrum de Westerkim in Hoogeveen gingen u vast voor. RTV Drenthe was erbij en maakte er een item over.

Bestel de gratis veertigdagentijdkalender

De Petrus veertigdagentijdkalender 2021 daagt je uit tot bezinning in de veertig dagen op weg naar Pasen. Klik op de foto en vul op de site van Petrus je gegevens in, klik op 'Aanvragen' en je ontvangt de kalender in je brievenbus. 
 


Waar vind ik de 'Dorpsboekenkast' van Vries?

Vanaf vrijdag 18 december is een deelkast door Vries op tournee om zo boeken en spelletjes en dergelijke met elkaar te kunnen delen. Een authentiek babyhuisje, waar vroeger heel wat Vriezer kindertjes in hebben gelegen, is omgeturnd tot een mobiele boekenkast. De tour van de deelkast is op de Brink bij de kerk begonnen en nu staat hij iedere twee weken op een nieuwe plek in het dorp (lees het waarom, wanneer en waar in dit documentje).

 

terug