Kornoeljehof Kornoeljehof

Iedereen is van harte welkom, ook uw familie of bezoek. Vooraf en na afloop van de viering is er koffie en thee en is er, zoals gewoonlijk, voldoende tijd voor een ontmoeting en een gesprek. Wilt u deze viering bijwonen en hebt u daarvoor vervoer nodig? Dan kunt u contact opnemen met dhr. J.R.Koops, 0592-544124.

De vieringen in de Kornoeljehof zijn altijd op zaterdag en beginnen om 14.30 uur tenzij anders aangegeven.


Zaterdag 7 januari 2023
Voorganger Esther de Vegt. We lezen het verhaal uit Matteüs 2 over de magiërs uit het Oosten, die de pasgeboren Jezus bezoeken. Ze brengen bijzondere geschenken mee. Waarom komen ze dat hele eind naar Bethlehem om een kind te bezoeken dat ze helemaal niet kennen? En hoe kan het dat Herodes zo schrikt van het nieuws dat er een nieuwe koning is geboren?
 

Zaterdag 4 februari
In deze viering is Wilma Klok voorganger. De muzikale ondersteuning is van mw. Diny van der Galiën
én van Nederland Zingt en andere bronnen.

Thema: Smaakmakers ?!
Zout, suiker, bitter, zuur, het zijn dé smaakmakers. Zout is misschien wel de belangrijkste, want zoutarm of zoutloos eten, dat is beslist géén traktatie. Maar soms word er ook wel eens gezegd: ‘Oh, wat flauw, wat smakeloos’. En dan bedoelen we wat anders. Vaak heeft dit te maken met het gedrag van mensen, hun manier van spreken. We ervaren dat ‘onder de maat’. Dat kan kinderachtig gedrag zijn, maar ook  eenzijdig en  ondoordacht gedrag. En met deze mensen in contact te komen of een gesprek met ze aangaan, dat is dan niet altijd even plezierig.
‘Jullie zijn het zout der aarde’, zei Jezus tot zijn leerlingen, ‘Jullie moeten smaak geven aan het leven op aarde en als jullie dat niet doen dan zijn jullie waardeloos’. Deze uitspraak is niet mis, maar geldt die ook niet voor ons? Smaak geven aan het leven is, dát is licht uitstralen naar anderen om je heen.

Vieringen Kornoeljehof  2023

Datum

Voorganger

Muzikale ondersteuning

 

04-03

Ineke Hofman

Nederland Zingt/Diny van de Galiën  

08-04

Wilma Klok, Pasen

Idem + koor?

 

06-05

Ineke Hofman

idem

 

03-06

Esther de Vegt

idem

 

01-07

Bert Altena

idem

 

05-08

Ineke Hofman

idem

 

02-09

Wilma Klok

idem

 

07-10

Esther de Vegt

idem

 

04-11

Bert Altena

idem

 

02-12

Wilma Klok

idem

 

23-12 Kerst

Ineke Hofman

Idem + Koor????

 
       

 

 

 

 

 

 

 

 

terug