Predikant en Kerkelijk Werker Predikant en Kerkelijk Werker

Ds. Bert Altena

Sinds januari 2015 ben ik als predikant verbonden aan de gemeente Vries, voor tweederde van mijn werktijd. Daarnaast ben ik in deeltijd stadspredikant te Assen.
Als predikant ga ik regelmatig voor in de zondagse vieringen. Samen met collega Esther de Vegt, verdelen we het bezoekwerk in onze gemeente. Daarnaast kan iedereen, ook niet-leden van onze kerk, een beroep op mij doen. Als u persoonlijke problemen hebt of behoefte aan contact, of als u meer wilt weten over kerk en geloof, of gewoon een praktische vraag hebt, dan kunt u contact opnemen.

Ik ben telefonisch bereikbaar op 0592-405514 of mobiel 06-30285649. U kunt ook een mail sturen 

Wie meer over mij wil weten kan ook terecht op mijn website.

Vakantie 2023

Vanwege vakantie ben ik afwezig van 10 t/m 19 juni 2023. U kunt in noodgevallen terecht bij collega Esther de Vegt.

ds. Bert Altena 
 

Kerkelijk werker Esther de Vegt


Mijn naam is Esther de Vegt. Ik woon in Hoogeveen met mijn man, twee dochters en een zoon. In juli 2016 ben ik afgestudeerd aan Hogeschool Viaa in Zwolle en heb ik mijn diploma Godsdienst en Pastoraal Werk behaald. Voordat ik met deze studie begon, heb ik nog 1,5 jaar pedagogische wetenschappen en 1 jaar logopedie gestudeerd. 'Drie keer is scheepsrecht' zegt men dan.
Als kerkelijk werker ben ik sinds januari 2017 verbonden aan de gemeente in Vries. Naast Vries werk ik ook acht uur per week als geestelijk verzorger bij woonzorgcentrum 'de Westerkim' in Hoogeveen.

In mijn werk in Vries richt ik mij vooral op het pastoraat. In het pastoraat staat voor mij het woord 'verbinding' centraal. Ik ga graag een verbinding aan met mensen. In het pastoraat staat de verbinding van de ander met God centraal. Tegelijk voel ik mij ook in verbinding staan met God. In de gesprekken zoek ik met de pastorant, vanuit zijn of haar levensverhaal, hoe dat verhaal in verbinding staat met het verhaal van God. Vanuit God is de verbinding er al. Het gaat erom dat wij die verbinding ook ontdekken en erkennen.

Wilt u een afspraak met mij maken? Dat kan! Mijn werkdagen zijn woensdag en vrijdag.
Ik ben bereikbaar op: 06-52616596 of via de mail!

Hartelijke groet,
Esther de Vegt

Vakantie 2023

Zomervakantie van 22 juli t/m 13 augustus. U kunt in noodgevallen terecht bij collega Bert Altena.
Esther de Vegt

terug