Kerkenraad algemeen

In de Protestante Gemeente te Vries zijn kerkelijke aktiviteiten naar ambtsgroep geordendte weten PastoraatLerenVierenJeugd en kerk

In dit model is de kerkenraad eindverantwoordelijk voor het totale beleid en ziet erop toe, dat beleidsactiviteiten van de verschillende ambtsgroepen worden uitgevoerd. Het dagelijks bestuur van de kerkenraad (het moderamen) bereidt beleidsvoorstellen voor de kerkenraadsvergaderingen voor en voert de besluiten uit, die door de kerkenraad genomen zijn. De kerkenraad heeft een functionele samenstelling, d.w.z. dat alle ambtsgroepen vertegenwoordigd zijn.

Naast de kerkenraad met daaronder de ambtsgroepen, zijn er nog twee aparte colleges, die een eigen verantwoordelijkheid hebben, het College van Kerkrentmeesters en het College van Diakenen. Ook zij zijn vertegenwoordigd in de kerkenraad. De Protestantse Gemeente heeft vanaf 18 januari 2015 een 0,7 FTE predikant in dienst, die deel uitmaakt van de kerkenraad. Daarnaast een kerkelijk werker eveneens in deeltijd.

Het moderamen wordt gevormd door:
De voorzitter van de kerkenraad en afgevaardigden uit de colleges en/of ambtsgroepen, gekozen door de kerkenraad.

Kerkelijk werker: Esther de Vegt-Uiterwijk Winkel

Contactadres kerkenraad: Hermien Schoon

Waar staan Dorpskerk en Ontmoetingshuis?

Oude Rijksweg 2, 9481 BD Vries

De voedselbank Assen heeft behoefte aan voedsel in vaste en droge vorm, zoals: pasta's, rijst, puree, broodbeleg. En levensmiddelen in blik, zoals: bonen, groente, soep en vlees. Tevens zijn wasmiddelen en tandpasta en kleine cadeautjes voor jarige kinderen welkom. In de maand mei kunt u het inleveren op donderdag 18 mei tussen 9:30 en 10:30 uur in het Ontmoetingshuis en op zondag 21 mei onder de toren.