Aktiviteiten, cursussen 2019/2020

sfeer_foto_klankconcert.jpgZondagmiddag 24 november aanvang 15.00 uur
is er een klankconcert met Simone Awhina in de Bonifatiuskerk. Als je je mee wilt laten voeren op een innerlijke reis van ontspanning, stilte en heling, een warm bad van kristallen en Tibetaanse klankschalen, chakra klankbuizen, Chinese gongs en unieke gevoelige songs en helende klanken, zet dan alvast een dikke streep in je agenda op 24 november.
Kosten: 15 euro pp.
Voor meer informatie kunt u zich melden bij Gezienus van de Berg.

• De twee jaarlijkse kerstwandeling is in voorbereiding.

Biddaglezing 'Donut economie' woensdag 11 maart 20.00 uur

donut.jpgDe britse econoom Kate Raworth gebruikt een krachtig beeld voor een nieuwe circulaire economie: de donut. Onze economische activiteiten zouden niet uit de bocht moeten vliegen, maar groeien binnen grenzen, in een ideale cirkel. Volgens Kate Raworth kan iedereen haar of zijn steentje bijdragen: overheid, bedrijfsleven en burgers.
Daan Tavenier, econoom, houdt een inleiding over haar boek en gaat het gesprek aan over dit nieuwe economischre (denk)model.

bonhoeffer.jpgDietrich Bonhoeffer, een leven in verzet
ds. Bert Altena en dr. Frits de Lange

Op 9 april is het 75 jaar geleden dat de theoloog Dietrich Bonhoeffer door de nazi’s werd geëxecuteerd, vanwege zijn rol in het Duitse verzet. De herinnering aan zijn persoonlijkheid, zijn gelovig verzet en zijn visie op kerk en geloof, zijn tot de dag van vandaag actueel. In drie avonden verdiepen we ons in verschillende aspecten van zijn leven en werk.
Data: Woensdag 18 maart (over leven en werk), 25 maart (over zijn brieven uit de gevangenis) en 1 april 2020 (over zijn geestelijke gemeenschapsleven) van 20.00-22.00 in het Ontmoetingshuis.

Koffie voordrachten

Donderdag 17 oktober zal Martha Koekoek aan de hand van foto’s  vertellen hoe het Zeijerveld is ontstaan. Het is één van de eerste ontginningen geweest van de Nederlandse Heidemaatschappij. Ze heeft voor Trias een paar keer een rondleiding verzorgd.

Degenen die nog een interessant onderwerp hebben voor de donderdagochtend, kunnen daarover contact opnemen met Jaap Koekoek

De voedselbank Assen heeft behoefte aan voedsel in vaste en droge vorm, zoals: pasta's, rijst, puree, broodbeleg. En levensmiddelen in blik, zoals: bonen, groente, soep en vlees. Tevens zijn wasmiddelen en tandpasta en kleine cadeautjes voor jarige kinderen welkom. U kunt het inleveren op zondag 17 november onder de toren en op donderdag 21 november tussen 9:30 en 10:30 uur in het Ontmoetingshuis.