Aktiviteiten, cursussen 2019/2020

Biddaglezing 'Donut economie' woensdag 11 maart 20.00 uur

donut.jpgDe britse econoom Kate Raworth gebruikt een krachtig beeld voor een nieuwe circulaire economie: de donut. Onze economische activiteiten zouden niet uit de bocht moeten vliegen, maar groeien binnen grenzen, in een ideale cirkel. Volgens Kate Raworth kan iedereen haar of zijn steentje bijdragen: overheid, bedrijfsleven en burgers.
Daan Tavenier, econoom, houdt een inleiding over haar boek en gaat het gesprek aan over dit nieuwe economischre (denk)model.

bonhoeffer.jpgDietrich Bonhoeffer, een leven in verzet
ds. Bert Altena en dr. Frits de Lange

Op 9 april is het 75 jaar geleden dat de theoloog Dietrich Bonhoeffer door de nazi’s werd geëxecuteerd, vanwege zijn rol in het Duitse verzet. De herinnering aan zijn persoonlijkheid, zijn gelovig verzet en zijn visie op kerk en geloof, zijn tot de dag van vandaag actueel. In drie avonden verdiepen we ons in verschillende aspecten van zijn leven en werk.
Data: Woensdag 18 maart (over leven en werk), 25 maart (over zijn brieven uit de gevangenis) en 1 april 2020 (over zijn geestelijke gemeenschapsleven) van 20.00-22.00 in het Ontmoetingshuis.

Koffie voordrachten

Donderdag 12 december vanaf 10.30 uur zal Joop de Vries ons deelgenoot maken in de ontwikkelingen van nieuwe CO2 arme en reproductieve energie technieken, die ons helpen in het tegengaan van de opwarming van de aarde. Het is het vakgebied waarmee hij zich bezig houdt en waarin kinderen van hem expert in zijn. U ben van harte uitgenodigd.

Degenen die ook een interessant onderwerp hebben voor de donderdagochtend, kunnen daarover contact opnemen met Jaap Koekoek

De voedselbank Assen heeft behoefte aan voedsel in vaste en droge vorm, zoals: pasta's, rijst, puree, broodbeleg. En levensmiddelen in blik, zoals: bonen, groente, soep en vlees. Tevens zijn wasmiddelen en tandpasta en kleine cadeautjes voor jarige kinderen welkom. U kunt het inleveren op zondag 16 februari onder de toren en op donderdag 20 februari tussen 9:30 en 10:30 uur in het Ontmoetingshuis.