Kerkelijk werker

estherdevegt2.jpg

Mijn naam is Esther de Vegt. Ik woon in Hoogeveen met mijn man, twee dochters en een zoon. In juli 2016 ben ik afgestudeerd aan Hogeschool Viaa in Zwolle en heb ik mijn diploma Godsdienst en Pastoraal Werk behaald. Voordat ik met deze studie begon, heb ik nog 1,5 jaar pedagogische wetenschappen en 1 jaar logopedie gestudeerd. 'Drie keer is scheepsrecht' zegt men dan.

Als kerkelijk werker ben ik sinds januari 2017 verbonden aan de gemeente in Vries. Naast Vries werk ik ook acht uur per week als geestelijk verzorger bij woonzorgcentrum 'de Westerkim' in Hoogeveen.

In mijn werk in Vries richt ik mij vooral op het pastoraat. In het pastoraat staat voor mij het woord 'verbinding' centraal. Ik ga graag een verbinding aan met mensen. In het pastoraat staat de verbinding van de ander met God centraal. Tegelijk voel ik mij ook in verbinding staan met God. In de gesprekken zoek ik met de pastorant, vanuit zijn of haar levensverhaal, hoe dat verhaal in verbinding staat met het verhaal van God. Vanuit God is de verbinding er al. Het gaat erom dat wij die verbinding ook ontdekken en erkennen.

Wilt u een afspraak met mij maken? Dat kan! Mijn werkdagen zijn woensdag en vrijdag.
Ik ben bereikbaar op: 06-52616596 of via de mail!

Hartelijke groet,
Esther de Vegt

HELP DE VOEDSELBANK
Het coronavirus treft ook de gebruikers van de voedselbank. Een kwetsbare groep, juist in deze onzekere tijden. De voedselbank is gesloten, contacten leveren teveel risico op. Dat betekent dat juist deze groep mensen nu niet  krijgt wat ze hard nodig hebben. Maar er is een oplossing: Een voedsel waardebon i.p.v. een voedselpakket. En met de bon naar de supermarkt. Wilt u a.u.b. een financiele bijdrage geven? U mag het overmaken naar rekeningnummer NL 26 RABO 0107 9731 97 t.n.v. Voedselbank Hart van Drenthe.  Samenleven vraagt wat van ons. Juist nu. Alvast hartelijk dank namens de Diaconie.