Rondom de vieringen

De Protestantse Gemeente te Vries nodigt u allen hartelijk uit bij de zondagse vieringen. Weet u welkom!
(U kunt onze kerkdiensten ook live of later volgen via Kerkomroep.nl. Klik op deze link, kies plaatsnaam Vries, kies vervolgens de datum van de dienst die u wilt beluisteren)

VIERINGEN SEPTEMBER

Zondag 22 september 09.30 uur ds. Bert Altena/mw. Esther de Vegt  STARTZONDAG

Het thema van de viering ontlenen we aan het jaarthema van de landelijke kerk, Een goed verhaal. In deze dienst nemen we afscheid van ambtsdragers en kunnen gelukkig ook enkele nieuwe bevestigen. Het verhaal van de zondag gaat over een rentmeester, betrouwbaar in het kleine en in het grote (Luc. 16: 10) en dat sluit mooi aan.

Zondag 29 september 09.30 uur mw. Bregje Anna Faasse, predikant in opleiding

In het kader van mijn stage zal ik deze zondag voor de tweede keer voorgaan.
We lezen uit Lucas 16: 19-31, de gelijkenis van de rijke man en Lazarus. Opvallend is dat Lucas van alle personen in de gelijkenissen van Jezus alleen Lazarus een naam heeft gegeven. Zijn naam betekent: God helpt. Maar voor de rijke man mag Lazarus geen naam hebben, hij ziet hem niet staan. Wat wil deze gelijkenis ons vertellen?

Daarnaast nodig u van harte uit na de dienst voor een nagesprek waarin ik graag feedback van u ontvang op de viering en de preek. U zou mij daar erg mee helpen met betrekking tot mijn leerproces als toekomstig predikant!Heeft u interesse in dit nagesprek? Zou u mij dan kunnen mailen

VIERINGEN OKTOBER

Zondag 6 oktober 9.30 uur ds. Chris de Valk uit Peize

Zondag 13 oktober 9.30 uur ds. Ineke Baron uit Veenhuizen

Zondag 20 oktober 09.30 uur ds. Wim den Braber

Zondag 27 oktober 09.30 uur ds. Bert Altena     SEIZOENSVIERING HERFST
Met medewerking van de Cantorij

VIERINGEN NOVEMBER

Zondag 3 november 10.30 uur ( i.v.m. st. Hubertusrit)  ds. Bert Altena
Viering Maaltijd van de Heer

Zondag 10 november 10.00 uur (start wintertijd) ds. Jan Hermes

Zondag 17 november 10.00 uur ds. Bert Altena

Zondag 24 november 10.00 uur VOLEINDINGSZONDAG
ds. Bert Altena en mw. Esther de Vegt, m.m.v. de Cantorij

De voedselbank Assen heeft behoefte aan voedsel in vaste en droge vorm, zoals: pasta's, rijst, puree, broodbeleg. En levensmiddelen in blik, zoals: bonen, groente, soep en vlees. Tevens zijn wasmiddelen en tandpasta en kleine cadeautjes voor jarige kinderen welkom. U kunt het inleveren op zondag 15 september onder de toren en op donderdag 19 september tussen 9:30 en 10:30 uur in het Ontmoetingshuis.