Cantatediensten

In 2005 is het initiatief genomen om in de dorpskerk, vanaf december 2015 de Bonifatiuskerk geheten, met enige regelmaat een cantatedienst te organiseren. De diensten worden georganiseerd door de Protestantse Gemeente te Vries. Speciaal voor de cantatediensten is het "Bachensemble Vries" opgericht. In de diensten staat altijd een cantate van Johann Sebastian Bach centraal. De muzikale leiding is in handen van Luuk Tuinder, tevens organist bij de Protestantse Gemeente te Vries.

De eerstvolgende cantatedienst van het Bachensemble in de regio

Cantate BWV 79 'Gott der Herr ist Sonn und Schild'

Geschreven voor Hervormingsdag
Deze cantate zal 4 keer worden uitgevoerd.

27 oktober 2019
Schoonebeek Dorpskerk, predikant Jan Hermes
aanvang 16.30 uur
Ruinen Mariakerk, predikant Georg Naber
aanvang 19.00 uur

3 november 2019
Coevorden Hervormde kerk, predikant Evi de Vries-Baarlink
aanvang 10.00 uur
Zuidwolde gn Middeleeuwse kerk, predikant Ruurd van de Water
aanvang 15.00 uur

De voedselbank Assen heeft behoefte aan voedsel in vaste en droge vorm, zoals: pasta's, rijst, puree, broodbeleg. En levensmiddelen in blik, zoals: bonen, groente, soep en vlees. Tevens zijn wasmiddelen en tandpasta en kleine cadeautjes voor jarige kinderen welkom. U kunt het inleveren op zondag 18 augustus onder de toren en op donderdag 22 augustus tussen 9:30 en 10:30 uur in het Ontmoetingshuis.