zondag 08 september 2019

Activiteiten in het Ontmoetingshuis 2019/2020


Alle activiteiten voor Assen en omstreken (ook voor Vries) vindt u in de activiteitenkrant 2019/2020
 
Klik hier voor de activiteiten in Vries 

donderdag 05 december 2019

13 december Vocalgroup 'Tous les Oiseaux id'Europe 'brengt gevoelige muziek


Vrijdag 13 december 20.00 uur geeft vocalgroup 'Tous les oiseaux d’Europe' haar inmiddels traditionele decemberconcert, deze keer in de Bonifatiuskerk van Vries. Met voor de liefhebber een heerlijk glas glühwein in de pauze. Ze doet niet aan kerstmuziek (die hoort u nog genoeg in deze tijd), maar brengt wel warmte en plezier in deze donkere decembermaand, met gevoelige en ook heerlijk swingende nummers. Kippenvel gegarandeerd!

Tous les oiseaux d'Europe is een unieke vocalgroup uit Groningen met 23 zangers en zangeressen onder leiding van Hans Kaldeway. De groep timmert al jaren, ook landelijk, met succes aan de weg, met een combinatie van eigenzinnig repertoire, spannende arrangementen en onverwachte instrumenten. Ook deze keer brengt ze vertrouwde kwaliteit én vernieuwing.
De groep onderscheidt zich door de verrassende repertoirekeuze: geen meezingers, maar vaak minder bekende nummers die een duidelijke meerwaarde krijgen ten opzichte van het origineel, vanwege de uitgekiende arrangementen. (Nog) relatief onbekende artiesten, maar ook meer gevestigde namen als John Mayer, Caro Emerald en Hozier passeren de revue. Veel afwisseling in het programma en een verrassende presentatie zorgen ervoor dat het publiek van begin tot eind op het puntje van de stoel blijft zitten.


Praktisch

Vrijdag 13 december 2019, 20.00 uur
Entree is €12,-, inclusief glühwein, koffie of thee.
Kinderen tot 12 jaar betalen 7 euro incl. koffie of thee.
Het adres van de kerk: Brink 3, Vries.
Reserveren kan via reserveren@tlode.nl

dinsdag 03 december 2019

Collecte Serious Request op zondag 15 december aanstaande


3FM Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender NPO 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van Het Nederlandse Rode Kruis. De actie wordt sinds 2004 jaarlijks gehouden in de week voor Kerstmis. Elk jaar staat een specifiek thema centraal, een zogenaamde 'stille ramp'. Dit jaar wordt gecollecteerd voor de slachtoffers van mensenhandel. In de dienst van 15 december aanstaande zal onze predikant hier ook aandacht aan besteden. 3 FM loopt in de week voor kerst van Goes naar Groningen en doet daarbij ook Vries aan. Op 24 december tussen 12:00 uur en 14:00 uur zullen de DJ's op de Brink in Vries te vinden zijn. Vries is een cheque-point. Zij zullen dan cheques in ontvangst nemen die door diverse verenigingen voor dit doel zijn bestemd. Deze collecte bevelen wij van harte bij u aan. 

zondag 01 december 2019

15 december Concert Roder Jongenskoor: ‘Van Advent naar Kerst’ (uitverkocht)


rjk_foto.jpgPure jongensstemmen die bekende Christmas Carols zingen bij kaarslicht. Een hartverwarmend concert om helemaal in kerstsfeer te komen.  
Op uitnodiging van Kerkconcerten Vries verzorgt het befaamde Roder Jongenskoor op 15 december a.s. om 15.00 uur een concert in de Bonifatiuskerk. Een koor naar Engels voorbeeld, met als repertoire de Anglicaanse koormuziek in breedste zin. 

Het koor wordt alom geprezen om de consequente Engelse koorstijl. Artistiek leider en dirigent van het koor Rintje te Wies kiest voor dezelfde muzikale aanpak die ook bij de Engelse jongenskoren leidt tot het beroemde hoge niveau van muziek maken. 
In de afgelopen jaren hebben de jongens meegewerkt aan vele grote producties voor koor en orkest, zoals uitvoeringen van de Matthaüs Passion van Johann Sebastian Bach, het War Requiem, de Saint Nicolas Cantata en de Spring Symphony van Benjamin Britten en de Derde Symfonie van Gustav Mahler. De bekende organist Jochem Schuurman verleent zijn medewerking aan dit kerstconcert. 
Wij hopen u te zien op zondag 15 december om 15:00 uur, om te genieten prachtig koorzang en natuurlijk van de thee, koffie en versgebakken lekkernij die in de pauze weer op u wachten. In verband met de grote belangstelling, is het dringend gewenst tijdig te reserveren via onze website. 

Organisatie: Kerkconcerten Vries.
Entreekaarten à €16,-/€8,-, zijn verkrijgbaar in de kerk vóór aanvang van het concert. Koffie/thee in de pauze van het concert inbegrepen. Reserveringen via www.kerkconcertenvries.nl of telefonisch: 0592-868 146.

zondag 01 december 2019

15 december Kerstviering VISIO DE BRINK


kerstviering_15_december_2019_om_14.png 

zaterdag 09 november 2019

Vrijdag 20 december 20.00 uur KERSTCONCERT ZANGER-PIANIST ROON STAAL Bonifatiuskerk


roon_staal_2.jpgVrijdag 20 december geeft zanger-pianist Roon Staal een kerstconcert in de Bonifatiuskerk te Vries.  Met zijn warme stem en pianospel weet hij zijn bezoekers te raken en in de stemming te brengen van de aankomende kerstperiode door zijn vertolking van bekende songs als "Oh Holy Night", "Silent Night", "Mary's Boy Child", "Gloria in Excelsis Deo", "Away In A Manger"en "The Holy City". Ook "Pie Jesu" staat op het repertoire evenals af en toe een eigen compositie die past bij de kerstgedachte. Het concert te Vries is  een van de 13 concerten in de Kerst Tour 2019.  De aanvangstijd  is 20.00 uur. De locatie is een half uur voor aanvang van het concert geopend. 
Alle informatie over de concerten en het reserveren van kaarten kunt u vinden op www.roonstaal.com of via tel.nr. 0630025992. De toegangsprijs is € 17,50.
U bent van harte welkom!

Wat kunnen wij voor u / jou betekenen?

Inleverdata voedselbank


De voedselbank Assen heeft behoefte aan voedsel in vaste en droge vorm, zoals: pasta's, rijst, puree, broodbeleg. En levensmiddelen in blik, zoals: bonen, groente, soep en vlees. Tevens zijn wasmiddelen en tandpasta en kleine cadeautjes voor jarige kinderen welkom. U kunt het inleveren op zondag 15 december onder de toren en op donderdag 19 december tussen 9:30 en 10:30 uur in het Ontmoetingshuis.

Volg ons op Twitter