zaterdag 25 mei 2019

21 juni kerkennacht in de Bonifatiuskerk Vries

kerkennacht.pngKerkennacht, Is dit óók kerk?
In de nacht van 21 juni (19.00 uur) tot zaterdagmorgen 22 juni (tot 5.07 uur)  2019 in de Bonifatiuskerk in Vries. Tot zonsopgang en het begin van de zomer om 7 minuten over 5. Bijna ieder half uur is er een muzikaal moment. Kom binnen en kijk rond: de koffie staat klaar in de koffiehoek in de consistorie, de klaagmuur staat in een nis in het koor, een stiltehoek met een kaars, een mooi gedicht in de poëzie hoek , 2 geloven op 1 kussen (1 zitkussen – 2 meningen, ga er maar even voor zitten), gezellig bij de vuurkorf buiten. Ook het klokkenmuseum is open.

Programma van uur tot uur
19 uur: OPENING DOOR BONIFATIUS Bonifatius en zijn metgezel komen op bezoek
20 uur : COMPLETEN We voegen ons deze nacht naar het ritme van de getijdengebeden van het klooster
21 uur: POEZIE  Leesmoment van gedichten. Wie wil leest zijn of haar favoriete gedicht -Open podium
22 uur: PREEK VAN DE LEEK Burgemeester Thijsen houdt de preek van de leek
23 uur: TWEEDUUSTER Vooruitblik naar het muziekfestival ‘Tweeduuster’ op 21 september
24 uur: METTEN Het tweede getijdengebed in deze nacht
01 uur: (NACHT) VERHALEN  Vertel een mooi verhaal, open podium
01.30 uur: DOWN TO EARTH We vertonen de beroemde documentaire Down to earth
03 uur: NACHTWANDELING Even aan de wandel bij het eerste daglicht met IVN Vries
04 uur: LAUDEN Het derde getijdengebed
05 uur: MIDZOMER de zomer begint vannacht met dans en muziek

De voedselbank Assen heeft behoefte aan voedsel in vaste en droge vorm, zoals: pasta's, rijst, puree, broodbeleg. En levensmiddelen in blik, zoals: bonen, groente, soep en vlees. Tevens zijn wasmiddelen en tandpasta en kleine cadeautjes voor jarige kinderen welkom. U kunt het inleveren op zondag 16 juni onder de toren en op donderdag 20 juni tussen 9:30 en 10:30 uur in het Ontmoetingshuis.