dinsdag 12 maart 2019

Johannes Passion op Goede Vrijdag 19 april in de Bonifatiuskerk

bach_ensemble.jpgAanvangstijd 19.00 uur
Zoals eerder in 2015 en 2017 zal ook dit jaar op Goede Vrijdag de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uitgevoerd worden door Amor Cantandi en het Bachensemble Vries, onder leiding van Luuk Tuinder. De Mattheus en Johannes Passion van Bach worden voornamelijk als concert uitgevoerd. Het is immers een avondvullend programma en de luisteraar wordt mee gevoerd met de complexe, maar zo vertrouwde, wijze waarop Bach muziek heeft gemaakt van de woorden uit het evangelie van Mattheus en Johannes. Luuk Tuinder en het Bachensemble Vries geven er echter de voorkeur aan  om de Passie geïntegreerd in de kerkdienst te brengen, zoals Bach het ook bedoeld heeft en het in zijn tijd gebruikelijk was. Ingebed in een liturgie met gemeentezang, gebeden en een preek.
Voor meer informatie en uitvoering op ander plaatsen, download hier.

Donderdag 11 april wordt een inleiding verzorgd over de achtergronden van de Johannes Passion, om 20 uur in het Ontmoetingshuis, door musicus Chris van Bruggen. Entree gratis.

De voedselbank Assen heeft behoefte aan voedsel in vaste en droge vorm, zoals: pasta's, rijst, puree, broodbeleg. En levensmiddelen in blik, zoals: bonen, groente, soep en vlees. Tevens zijn wasmiddelen en tandpasta en kleine cadeautjes voor jarige kinderen welkom. U kunt het inleveren op zondag 17 maart onder de toren en op donderdag 21 maart tussen 9:30 en 10:30 uur in het Ontmoetingshuis.