zaterdag 25 mei 2019

Zomertentoonstelling Bonifatiuskerk Vries


6300d145-11e1-43a6-add1-34464e15718a_2.jpga6c82e3a-05b1-4098-b7c6-67d877ec11b7.jpg57ebfc40-cb29-4bd5-94ab-da954216cdfd.jpg4d310164-91c9-4001-8feb-22b09a0bb14e.jpgcaa4dde0-c5ad-424a-baa3-c458ad798e6c.jpg
Komende zomermaanden juni, juli en augustus is er weer de zomertentoonstelling. Vier interessante figuratieve schilders, Arnold de Jong, Hanna Schut, Janny Pieck Plantinga en Annette Schreuder tonen deze zomer hun werk. Gemeenschappelijk hebben zij dat zij alle vier cursussen hebben gevolgd aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen. 
 
De Bonifatiuskerk is gedurende de zomermaanden dagelijks geopend en vrij toegankelijk van 10.00 uur tot 17.00 uur.
U bent van harte welkom!

Hanna Schut volgde een opleiding etaleren/decorontwerpen en volgde afgelopen jaren diverse schildercursussen. Zij wil al het moois om haar heen kleurrijk vastleggen. Stad en natuur zijn haar grootste inspiratiebronnen.
 
Arnold de Jong aquarelleert al sinds 1985. Ook hij volgde diverse schildercursussen en maakte zo ook kennis met olieverf. Tijdens een cursus fijnschilderen aan de Klassieke Academie ontdekte hij dat fijnschilderen zijn passie is. “Kijken, ervaren en beleven” is zijn motto op zijn eigen ontdekkingsreis in de schilderkunst.
 
Janny Pieck Plantinga wil in haar werk de schoonheid laten zien van de ogenschijnlijke eenvoud. Een voorwerp, landschap of stilleven nodigt haar uit om hun verhaal te vertellen. Haar stijl is klassiek, waarbij een schilderij opgebouwd wordt uit meerdere lagen. Dit roept verwondering op door de ogenschijnlijke eenvoud.
 
Annette Schreuder erfde de liefde voor de natuur van haar vader. Samen trokken ze het veld in en tekenden ze. Die liefde zie je terug in haar werk. Maar ook andere onderwerpen interesseren haar, dit maakt haar werk interessant en veelzijdig.

woensdag 24 april 2019

30 juni 10.30 uur Biebels Bomen Bloazen


bb.png 
 Het thema is deze keer Sport en spel
Dit jaar niet aan het einde van de vakantie, maar al in juni! Verder is de opzet vergelijkbaar aan de vorige keren. We komen samen op de Brink voor de kerk met iedereen uit het dorp die mee wil doen. Bij dit thema hebben we een bijzondere gast uitgenodigd, onze dorpsgenoot Herbert Dijkstra is natuurlijk de aangewezen persoon om daar iets meer over te vertellen.
De Harmonie komt spelen en begeleidt de samenzang. Dit jaar geen gelegenheidskoor maar wel medewerking van het Mannenkoor Vries en een koperensemble. En evenals de voorgaande edities combineren we de viering met een brunch, waarvoor een eigen bijdrage wordt gevraagd om de onkosten te dekken. Ds. Bert Altena gaat voor.
Verschillende sportverenigingen uit het dorp doen mee en na afloop wordt iedereen, jong en oud, uitgenodigd om een balletje te trappen of te slaan of op een andere manier sportief mee te doen. In de middag is er voor wie dat wil gelegenheid om een fietstocht te maken, de Tour de Vries, waarin alle dorpen van het kerspel wordt aangedaan.
Kortom, er is geen enkele reden om er niet bij te zijn! We beginnen om 10.30 uur en bij onverhoopt regenweer is de kerk uiteraard onze uitwijkhaven.

Wat kunnen wij voor u / jou betekenen?

Inleverdata voedselbank


De voedselbank Assen heeft behoefte aan voedsel in vaste en droge vorm, zoals: pasta's, rijst, puree, broodbeleg. En levensmiddelen in blik, zoals: bonen, groente, soep en vlees. Tevens zijn wasmiddelen en tandpasta en kleine cadeautjes voor jarige kinderen welkom. U kunt het inleveren op zondag 16 juni onder de toren en op donderdag 20 juni tussen 9:30 en 10:30 uur in het Ontmoetingshuis.

Volg ons op Twitter