dinsdag 25 december 2018


boom_dorpskerkwebsite2.jpg Activiteiten  2019 

 Ontmoetingshuis

zondag 04 november 2018

Gezocht: ‘Toekomstmuziek’


Kerkconcerten Vries zet zich sinds jaar en dag in voor de organisatie van concerten in de Bonifatiuskerk met de nadruk op klassieke muziek. Deze concerten worden verzorgd door professionele of goede amateurmusici en trekken een breed publiek. Om de uitvoeringspraktijk van jeugdige muziekamateurs een kans te geven wordt op zondagmiddag 7 april 2019 een concert georganiseerd met als titel ‘Toekomstmuziek’. 

Daarvoor zijn wij op zoek naar jonge talentvolle amateurmusici uit de gemeente Tynaarlo (en omstreken), die een solo-optreden of een optreden in een klein ensemble van maximaal 15 minuten aandurven voor publiek. Of je nu viool, piano, trompet, orgel, harp speelt of goed kunt zingen, als je het leuk vindt om op te treden bij dit concert in de Bonifatiuskerk kun je je aanmelden via onze website
 
Ook vragen wij muziekdocenten om leerlingen die daarvoor in aanmerking komen aan te melden of contact met ons op te nemen. 

woensdag 30 januari 2019

Voorjaarscatalogus 2019 met nieuwe uitgaven van het NBG


3a._peuterbijbel.png3b._jubileumuitgaven.png3c._bgt_jongerenbijbel.png
De Bijbel in Gewone Taal Jongerenbijbel, Mijn kleine Peuterbijbelen twee jubileumedities van de Nieuwe Bijbelvertaling. Dat zijn de vier meest opvallende uitgaven in de voorjaarscatalogus van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG).

'De Bijbel in Gewone Taal is de favoriete bijbelvertaling onder jongeren. Als ze daarin lezen, begrijpen ze wat er staat. Het ligt dan ook voor de hand dat we een speciale jongereneditie van deze vertaling uit gaan brengen. Deze BGT Jongerenbijbelis niet alleen voor, maar ook door jongeren gemaakt. Daarmee willen we hen helpen om de Bijbel een vaste plek te geven in hun leven’, aldus NBG-uitgever Stefan van Dijk.De BGT Jongerenbijbeldaagt je op allerlei manieren uit om wat je leest meteen toe te passen: door erover na te denken, iets te tekenen, een opdracht uit te voeren of te bidden. In april verschijnt een voorproefje: 30 highlights uit de nieuwe Jongerenbijbel, een dagboek voor 30 dagen. De complete BGT Jongerenbijbel wordt verwacht in het najaar. 

Mijn kleine Peuterbijbel
Voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Kan dat ook uit de Bijbel? Welke verhalen zijn geschikt en waarom zou je bijbelverhalen voorlezen aan peuters? Het NBG heeft samen met onderwijskundige Melanie van de Peut en illustrator Michel de Boer Mijn kleine Peuterbijbel ontwikkeld. Dit kinderboek wordt verwacht in mei. 

Jubileumedities Nieuwe Bijbelvertaling
De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) uit 2004 is de meest gebruikte vertaling in het Nederlandse taalgebied. In de afgelopen vijftien jaar is deze vertaling uitgegroeid tot de standaardvertaling van Nederland. Daarom brengt het NBG een jubileumeditie uit in twee uitvoeringen: elk met een geliefde NBV-tekst op de omslag (Psalm 121: 2 en Johannes 1:1). Een uitgave voor het 15-jarig jubileum voor € 15,- 

Bestelinformatie
De nieuwe titels zullen verkrijgbaar zijn in de boekhandel en in de NBG-webshop.  De complete voorjaarsaanbieding vind je op bijbelgenootschap.nl/de-nbg-voorjaarscatalogus-2019/ 

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap 

Wat kunnen wij voor u / jou betekenen?

Inleverdata voedselbank


De voedselbank Assen heeft behoefte aan voedsel in vaste en droge vorm, zoals: pasta's, rijst, puree, broodbeleg. En levensmiddelen in blik, zoals: bonen, groente, soep en vlees. Tevens zijn wasmiddelen en tandpasta en kleine cadeautjes voor jarige kinderen welkom. U kunt het inleveren op zondag 17 februari onder de toren en op donderdag 21 februari tussen 9:30 en 10:30 uur in het Ontmoetingshuis.

Volg ons op Twitter