dinsdag 12 maart 2019

Johannes Passion op Goede Vrijdag 19 april in de Bonifatiuskerk

bach_ensemble.jpgAanvangstijd 19.00 uur
Zoals eerder in 2015 en 2017 zal ook dit jaar op Goede Vrijdag de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uitgevoerd worden door Amor Cantandi en het Bachensemble Vries, onder leiding van Luuk Tuinder. De Mattheus en Johannes Passion van Bach worden voornamelijk als concert uitgevoerd. Het is immers een avondvullend programma en de luisteraar wordt mee gevoerd met de complexe, maar zo vertrouwde, wijze waarop Bach muziek heeft gemaakt van de woorden uit het evangelie van Mattheus en Johannes. Luuk Tuinder en het Bachensemble Vries geven er echter de voorkeur aan  om de Passie geïntegreerd in de kerkdienst te brengen, zoals Bach het ook bedoeld heeft en het in zijn tijd gebruikelijk was. Ingebed in een liturgie met gemeentezang, gebeden en een preek.
Voor meer informatie en uitvoering op ander plaatsen, download hier.

Donderdag 11 april wordt een inleiding verzorgd over de achtergronden van de Johannes Passion, om 20 uur in het Ontmoetingshuis, door musicus Chris van Bruggen. Entree gratis.

maandag 04 maart 2019

Vieringen in maart en april

eennieuwbegin.jpg

Woensdag 6 maart begint de 40-dagentijd, op weg naar Pasen, u kunt alle informatie vinden door op de foto te klikken. Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze vieringen!

dinsdag 25 december 2018

boom_dorpskerk_2.jpg

Activiteiten  2019

Ontmoetingshuis

zaterdag 06 april 2019

Viering 6 april Kornoeljehof vervalt

Momenteel wordt de ingang van de Kornoeljehof verbouwd. En in de weken van 25 maart tot en met 8 april wordt een groot deel van de vloer van het restaurant vervangen. Dit betekent dat de ruimte achterin, dus óók daar waar de kerkdienst wordt gehouden, niet toegankelijk is.
U bent de 20e april van harte welkom in de Paasviering, zie hier vieringen Kornoeljehof

woensdag 20 maart 2019

7 april Pontius Pilatus in de Adventskerk Assen

img_0903.pngEen theaterstuk van Theatergroep Hens met Hans van der Meiden en Sanne van Ommen, en muzikant Keesjan van der Maas.  Zondagmiddag 7 april a.s. om 16.00 u.Adventskerk, Lindelaan 49 Assen-oost
De entree is € 10,--.
Kaarten kunnen vantevoren ook worden gekocht via www.theatergroephens.nl

Pontius Pilatus is de geschiedenis ingegaan als de Romeinse ordebewaker van Judea en de man die Jezus veroordeeld heeft. Hij wordt gezien als hard en kil maar ook – door zijn handen in onschuld te wassen – als laf. Als blijkt dat het lichaam van Jezus is verdwenen uit het graf, vermoedt Pilatus dat dit onrust zal veroorzaken onder het volk. Wanhopig probeert hij de mysterieuze gebeurtenissen rond Jezus’ dood te begrijpen. Zijn obsessieve zoektocht betekent ook nog eens verwijdering van zijn vrouw Claudia, die veel ontvankelijker is voor het onbevattelijke. Langzaam verliest hij de grip op de werkelijkheid.

De voedselbank Assen heeft behoefte aan voedsel in vaste en droge vorm, zoals: pasta's, rijst, puree, broodbeleg. En levensmiddelen in blik, zoals: bonen, groente, soep en vlees. Tevens zijn wasmiddelen en tandpasta en kleine cadeautjes voor jarige kinderen welkom. U kunt het inleveren op zondag 17 maart onder de toren en op donderdag 21 maart tussen 9:30 en 10:30 uur in het Ontmoetingshuis.