woensdag 06 juni 2018

Zomeropenstelling Bonifatiuskerk

Gedurende de maanden juni, juli en augustus  is de Bonifatiuskerk in Vries dagelijks opengesteld vanaf 10.00 uur tot 17.00  uur.
Het monument op zich is de moeite waard om te bekijken, maar gedurende deze periode zijn er ook exposities te bezichtigen.
De eerste expositie is ingericht door Nico Hans de Gier, beeldend kunstenaar uit Vries. Hij exposeert schilderijen en houten beelden.

Op afspraak is ook het ‘Klokkengietermuseum’ te bezichtigen.
Onder de consistorie bevindt zich een piepklein museum, waar je o.a. de gietmal van de in 1517 gegoten torenklok uit de toren van de Bonifatiuskerk kunt zien. Nooit geweest? Toch echt eens gaan kijken! Een afspraak hiervoor kunt u maken via het V.V.V.

De voedselbank Assen heeft behoefte aan voedsel in vaste en droge vorm, zoals: pasta's, rijst, puree, broodbeleg. En levensmiddelen in blik, zoals: bonen, groente, soep en vlees. Tevens zijn wasmiddelen en tandpasta en kleine cadeautjes voor jarige kinderen welkom. U kunt het inleveren op zondag 17 juni onder de toren en op donderdag 21 juni tussen 9:30 en 10:30 uur in het Ontmoetingshuis.