zondag 04 februari 2018

Start nieuwe Alpha in Vries


alphacursus.jpgWat is Alpha? 
Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 24 miljoen mensen een Alpha.   

Voor wie? 
Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen. Voor jou als je al je hele leven christen bent en voor jou als je helemaal niets met het christelijk geloof hebt.   
Waarom? 
Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is gratis. Alleen voor de maaltijd vragen we een tegemoetkoming van 2,50 euro.   
Hoe werkt het? 
Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.   
Wat bespreek je? Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden: waarom en hoe? De Bijbel lezen: waarom en hoe? Hoe zit het met de kerk?   

Donderdag 22 februari informatieavond 20.00 tot 22.00 uur Om te kijken of het iets voor je is ben je op donderdag 22 februari  welkom op de introductieavond. Plaats: Ontmoetingshuis, naast de kerk op de Brink. Daar vertellen we wat je van de alpha kunt verwachten, uiteraard, onder het genot van koffie en thee met wat lekkers.   Aanmelden kan via de mail bij Cathrien Oldenhuis.Mocht je vragen hebben of je telefonisch willen aanmelden bel gerust!! Cathrien Oldenhuis 0592 543 681 cathrienoldenhuis@live.com   

Tijd en Datum Alpha We willen op donderdag 8 maart van start gaan. De avonden beginnen steeds om 18.30 uur en we sluiten om 21.00 uur af.    
 
Namens het team, Cathrien Oldenhuis

maandag 19 februari 2018

18 maart 15.00 uur Bach Ensemble Vries in de Bonifatiuskerk


bachensemble_vries.jpgMissa Dolorosa 
 
Om passiemuziek te beluisteren hoef je niet persé naar de Mattheus- of de Johannespassion van Bach te gaan. Ook vele andere componisten hebben ontroerend mooie muziek voor deze tijd geschreven. Van Antonio Caldara, de Italiaanse barokcomponist, wordt de Missa Dolorosa uitgevoerd, een prachtige mis met een sterk dramatisch karakter, die past in de weken voorafgaand aan de stille tijd voor Pasen. 
Toch kan Johann Sebastiaan Bach natuurlijk niet ontbreken in een concert van het Bach Ensemble en daarom staat ook Bachcantate BWV 127 'Herr Jesu Christ,wahr Mensch und Gott' op het programma. Dit concert wordt uitgevoerd door orkest en koor van het Bach Ensemble Vries en professionele solisten o.a. uit Groot Omroepkoor. Dirigent Luuk Tuinder heeft de muzikale leiding.  

Wat kunnen wij voor u / jou betekenen?

Inleverdata voedselbank


De voedselbank Assen heeft behoefte aan voedsel in vaste en droge vorm, zoals: pasta's, rijst, puree, broodbeleg. En levensmiddelen in blik, zoals: bonen, groente, soep en vlees. Tevens zijn wasmiddelen en tandpasta en kleine cadeautjes voor jarige kinderen welkom. U kunt het inleveren op zondag 18 februari onder de toren en op donderdag 22 februari tussen 9:30 en 10:30 uur in het Ontmoetingshuis.

Volg ons op Twitter