dinsdag 11 september 2018

Uitnodiging Sponsorwandeling ‘Vrouwen lopen voor vrouwen’ op 10 november


vrouwen.pngHeb jij hart voor vrouwen die in de prostitutie zijn beland en kom jij graag in beweging voor vrouwen in nood? Doe dan op zaterdag 10 november 2018 mee met de herfstwandeling van Vrouwen lopen voor vrouwen in Vries. Jij kunt als vrouw van betekenis zijn voor andere vrouwen. Met je sportieve prestatie draag je bij aan het goede doel. Het geld gaat rechtstreeks naar veilige opvangplaatsen voor kwetsbare vrouwen die te maken hebben met prostitutie of verslaving. 

De herfstwandeling gaat door het bosrijke gebied en de kleurrijke heide rondom Vries, in de provincie Drenthe. Je komt langs verschillende natuurgebieden en landerijen. De mooie wandelroute is 15 kilometer lang. Na afloop staat er een heerlijke lunch voor je klaar! Ook zal een ex-prostituee haar verhaal vertellen en krijg je te horen hoeveel geld er die dag is opgehaald. Het is de bedoeling dat elke deelneemster minimaal vijftig euro bij elkaar loopt. Hoe meer we ophalen, hoe meer kwetsbare vrouwen we kunnen helpen! De opbrengst van deze sponsorwandeltocht is bestemd voor het werk van de christelijke hulporganisaties Terwille en De Hoop. 
 
 
We zien uit naar je komst! Hartelijke  groeten,Team Vrouwen lopen voor vrouwen: Alida Boonstra, Alida Soepboer, Alst Boven, Aukje Zoontjens, Marlies Leuvenink, Mirjam Mulder en Sietske Kremer
terwille.png

maandag 03 september 2018

Zondag 23 september Welkom op de startzondag in de Bonifatiuskerk


 
vogelgesprek2.jpg

Het thema van de startdienst ontlenen we aan het jaarthema van de landelijke kerk: 'Een goed gesprek'. 
De kerk is bij uitstek de plaats waar je terecht kunt voor een goed gesprek, individueel of met anderen. Vanwege persoonlijke zorgen of om je horizon te verbreden en je spirituele kennis te verdiepen. 

Vele vrijwilligers zetten zich samen met de predikant en kerkelijk werker in, om dit mogelijk te maken.In de startdienst willen we dit ook letterlijk gaan doen. Na een gezamenlijk begin, is er gelegenheid om een deelprogramma naar keuze te volgen. Je kunt gaan zingen met de Cantorij - instuderen van een nieuw lied. Je kunt ook meedoen aan een gesprek in kleine groepjes over een aantal stellingen die te maken hebben met het nieuwe beleidsplan dat momenteel in ontwikkeling is. Wat is belangrijk voor ons als kerkelijke gemeente in de komende tijd om aandacht aan te schenken? Voor de kinderen is er een eigen programma.
Na deze 'workshopronde' van ongeveer een half uur, komen we weer bij elkaar in de kerk om daar gezamenlijk de viering voort te zetten. 
Er is aandacht voor het ambtswerk en voor de presentatie van een aantal activiteiten voor het nieuwe seizoen.Na de dienst is er uiteraard koffie en gaan we een gezamenlijke lunch organiseren. 

Bezoek aan de moskee El Moslimien
's Middags is er de mogelijkheid om mee te gaan (op de fiets?) naar Assen, voor een bezoek aan de moskee El Moslimien, waar we ontvangen worden en een rondleiding krijgen. We hopen op een goede belangstelling, stimulerende ontmoetingen en natuurlijk... op een goed gesprek!

zaterdag 01 september 2018

De activiteitenkrant 2018-2019 is uit!


De nieuwe activiteitenkrant voor het seizoen 2018-2019 is verschenen! Weer een heel jaar vol interessante, leuke, boeiende, verdiepende, ontspannende, gezellige en leerzame dingen die je kunt doen. Nieuwsgierig geworden? Klik op deze link voor de complete krant.
 
Ga voor andere activiteiten in de Bonifatiuskerk in Vries naar 'activiteiten 2018' 

Wat kunnen wij voor u / jou betekenen?

Inleverdata voedselbank


De voedselbank Assen heeft behoefte aan voedsel in vaste en droge vorm, zoals: pasta's, rijst, puree, broodbeleg. En levensmiddelen in blik, zoals: bonen, groente, soep en vlees. Tevens zijn wasmiddelen en tandpasta en kleine cadeautjes voor jarige kinderen welkom. U kunt het inleveren op zondag 16 september onder de toren en op donderdag 20 september tussen 9:30 en 10:30 uur in het Ontmoetingshuis.

Volg ons op Twitter