woensdag 06 juni 2018

Zomeropenstelling Bonifatiuskerk

Gedurende de maanden juni, juli en augustus  is de Bonifatiuskerk in Vries dagelijks opengesteld vanaf 10.00 uur tot 17.00  uur.
Het monument op zich is de moeite waard om te bekijken, maar gedurende deze periode zijn er ook exposities te bezichtigen.
De eerste expositie is ingericht door Nico Hans de Gier, beeldend kunstenaar uit Vries. Hij exposeert schilderijen en houten beelden.

Op afspraak is ook het ‘Klokkengietermuseum’ te bezichtigen.
Onder de consistorie bevindt zich een piepklein museum, waar je o.a. de gietmal van de in 1517 gegoten torenklok uit de toren van de Bonifatiuskerk kunt zien. Nooit geweest? Toch echt eens gaan kijken! Een afspraak hiervoor kunt u maken via het V.V.V.

zondag 08 juli 2018

Privacyverklaring gepubliceerd

Wij hebben ons al Protestantse Gemeente Vries sinds mei van dit jaar voortdurend bezig gehouden met de nieuwe privacywetgeving. We willen graag een kerkgemeenschap vormen die op elkaar betrokken is, maar ook willen we voldoen aan de regelgeving. Dat dat niet altijd eenvoudig is zal duidelijk zijn. In de bijlage vindt u de weerslag van de werkzaamheden die op dit gebied tot nu toe zijn uitgevoerd. Het is voornamelijk een inventarisatie van wat er speelt op het gebied van privacy. In de loop van het najaar zullen we het nader concretiseren en verder uitwerken.

De concept privacyverklaring van de PKN Vries vind u hier.
Ook terug te vinden via het menu-item: 'wie wij zijn', bovenaan de homepage.

dinsdag 26 juni 2018

Zomerserie: Struikelteksten

Preken over vreemde en lastige bijbelteksten
Geweld, mishandeling, seksuele uitspattingen, opdrachten die inhumaan zijn - het staat allemaal in de bijbel. "Daar kan ik niets mee", hoor je mensen dan ook zeggen als er weer zo'n tekst aan de orde is. In de komende zomerperiode gaat een aantal voorgangers in de Protestantse kerken van Assen en Vries opnieuw de uitdaging aan om over één van die struikelteksten te preken!

Klik hier voor het rooster!

vrijdag 29 juni 2018

26 augustus 10.30 uur 'Biebels Bomen Bloazen 2018'

We vieren dit jaar de 11editie van de openluchtdienst BBB, inmiddels een vast gegeven op de jaarkalender van activiteiten in ons dorp. Vele mensen werken samen vanuit de kerk en de Vereniging Volksvermaak om er iedere keer weer iets bijzonders van te maken. Dit jaar hebben we als thema gekozen: 'de kracht van het Verhaal'.

Medewerking wordt verleend door een blazersensemble en door een gelegenheidskoor. Als u daar aan mee wilt doen, van harte uitgenodigd. Er wordt vooraf twee keer gerepeteerd o.l.v. Sietse Hamersma, bij hem kunt u zich melden om mee te doen. Oefendata: maandag 20 en woensdag 22 augustus om 19.30 uur in Onder de Linden.

Iemand zei eens: op de vraag naar de zin van het leven, antwoordt ieder met zijn of haar eigen levensverhaal. Ieder mens heeft een verhaal. Over waar je vandaan komt, over je jeugd, over successen en mislukkingen, over je hoop en verwachting, je verdriet en teleurstellingen. Het is belangrijk om aandacht te hebben voor ieders verhaal. Onze taal heeft het niet voor niets over ‘op verhaal komen’. Maria Margès uit Donderen leest een zelf geschreven verhaal bij het thema.

lucas_koops.pngAls gastspreker is Lukas Koops uitgenodigd, schrijver van diverse biografieën. Het meest recent is zijn boek over dominee en Drentse schriever Gerard Nijenhuis. Lukas heeft voor zijn radioprogramma bij RTV Drenthe ook diverse mensen geïnterviewd. Wat is hem in al die levensverhalen opgevallen?

De bedoeling is om evenals vorig jaar de kerkdienst en de brunch te integreren. We beginnen om 10.30 uur op de Brink met koffie. Daarna de viering, twee keer onderbroken voor een rondje brunch. Voor de brunch wordt een bijdrage gevraagd.

vrijdag 01 juni 2018

17 september Informatieavond cursus Theologische Verdieping

Heb je zin om je theologisch te verdiepen? De cursus TVG zet je aan het denken! Theologische Verdieping Groningen is een driejarige cursus, die niet alleen voor gemeenteleden openstaat, maar voor ieder, die zich wil verdiepen in allerlei aspecten van geloof en samenleving.

Om kennis te maken met deze cursus wordt dit jaar op 1 oktober gestart met een oriëntatieronde van 3 avonden.  Meer weten?
Wil je kennismaken met de cursusleider en informatie en ervaringen van cursisten horen kom dan op maandag 17 september naar het Willem Lodewijk Gymnasium, Verzetsstrijderslaan 220, te Groningen. Aanvang 20.00 uur.

Informatie bij ds. Atze Landman, 0594-853160 of via de website: www.tvg-groningen.nl

De voedselbank Assen heeft behoefte aan voedsel in vaste en droge vorm, zoals: pasta's, rijst, puree, broodbeleg. En levensmiddelen in blik, zoals: bonen, groente, soep en vlees. Tevens zijn wasmiddelen en tandpasta en kleine cadeautjes voor jarige kinderen welkom. U kunt het inleveren op zondag 15 juli onder de toren en op donderdag 19 juli tussen 9:30 en 10:30 uur in het Ontmoetingshuis.