woensdag 19 juli 2017

Zomerprogramma in de Bonifatiuskerk


img_3931.jpg
foto: 'het bouwen van de toren van Babel'

Van juni 2017 tot juni 2018 is de gemeente Tynaarlo uitgeroepen tot culturele gemeente van de provincie Drenthe. Dat krijgt gezicht in een aantal festivals en activiteiten, ook in het dorp Vries. De Bonifatiuskerk is een van die plekken tijdens het culturele jaar en is hiermee echt in het midden van het dorp. Er wordt van alles in een rond de kerk georganiseerd. De kerk is tijdens deze zomermaanden dagelijks open van 10 tot 16 uur. Meer informatie op [link]. U kunt ook de app 'fesTYvals' downloaden waar alle activiteiten opstaan

Ode aan 153 kinderen in Vries 
Zie artikel

Activiteiten vereniging van Ty naar Loo 
Kunstenaars van de kunstenaarsvereniging Van Ty Naar Loo exposeren in het koor van de kerk. Het algehele thema is BEELD - TAAL VERBINDT en elke twee weken is er een andere expositie. De hele periode zullen schilderijen, tekeningen en 3 D in koor en schip te zien zijn. De aftrap begint met een immens groot panorama 'Het Paradijs' met een doorsnede van 6 meter van Eske Koetje. De andere exposanten zijn: Gerda Veldman, Eske Koetje, Peter Tholen, Bernhard van Loon, Mare Sliedrecht, Maya Vermeulen, Klaas Bil.   

Kunstenaars werken in de kerk 
Eske Koetje, Peter Tholen en Mare Sliedrecht gaan (elk apart) aan het werk (tekenen, schilderen en 3D) in de kerk en zijn dus live te bekijken. Ook is het mogelijk om eens een babbeltje te maken met deze kunstenaars.   

Kunstenaars bouwen (met bezoekers en kinderen) aan de toren van Babel 
In het koor van de kerk zal worden gebouwd vanaf 13 juli tot en met begin september aan deze toren. Deze zal groter en groter worden. Belangrijk is om juist de kinderen bij de bouw te betrekken. Ze gaan bouwen met papier (en lijm) en karton. Zwaartepunt van het bouwen: de weekeinden, tijdens de fietsvierdaagse en rond de kinderweek. De kunstenaars die afwisselend meebouwen en begeleiden zijn Gerda Veldman, Peter Tholen, Jeichien Stapel, Berhard van Loon, Maya Vermeulen, Jitske Rinsema en Mathilde Leonore. 

De aftrap voor de zomeractiviteiten vindt plaats op zondag 2 juli om 11.30 uur op de brink. Daarbij wordt de ‘ode aan de 153 kinderen in Vries’ onthuld.Wat kunnen wij voor u / jou betekenen?

Inleverdata voedselbank


De voedselbank Assen heeft behoefte aan voedsel in vaste en droge vorm, zoals: pasta's, rijst, puree, broodbeleg. En levensmiddelen in blik, zoals: bonen, groente, soep en vlees. Tevens zijn wasmiddelen en tandpasta en kleine cadeautjes voor jarige kinderen welkom. In de maand mei kunt u het inleveren op donderdag 24 augustus tussen 9:30 en 10:30 uur in het Ontmoetingshuis en op zondag 20 augustus onder de toren

Volg ons op Twitter