donderdag 18 mei 2017

Programma Bonifatiusfestival


logo-bonifatiusfestival-def.jpg
Klik op het logo voor het programmaboekje met uitgebreide informatie
 
Zaterdag 10 juni 10.00      
Welkom en Opening festival, door burgemeester Marcel Thijsen, aansluitend een mini symposium. 
10.15 
Lezing dr. Gert van Klinken, Protestantse Theologische Universiteit, vestiging Amsterdam: Continuïteit en discontinuïteit van religie in Noordwest Drenthe. 

11.00      
Lezing prof. dr. Wouter Slob, bijzonder hoogleraar Protestantse Theologie aan de R.U.G... Hij maakt o.a. een vergelijking tussen de manier van missioneren van Bonifatius met huidige visie op missionair gemeente zijn. 

12.00 
Het mini-symposium wordt afgesloten met een causerie van dr. Wijnand van der Sanden, werkzaam bij de Provincie Drenthe, over het bezoek dat twee gerenommeerde Britse wetenschappelijke oudheidkundigen, William Lukis en Henry Dryden, in 1878 aan Drenthe brachten en waarbij ze ook de Bonifatiuskerk in Vries hebben bezocht en onderzocht. Van der Sanden is de auteur van het boek Lukis en Dryden in Drenthe (2015).      
 
12.00 - 19.00 uur Gezellige markt met stands met allerhande producten en ambachten uit de streek.

13.30      
Wandeltocht langs historische plaatsen in het dorp. Startplaats: de Brink, met  informatie over de natuur rond Vries over de geschiedenis van Huize Rezzago, waar de kunstschilders Taco Mesdag en Geesje van Calcar hebben gewoond. 
 
13.30
Fietsen langs archeologische plaatsen in en rond het dorp o.l.v. Lisbeth Simon van GeoPark De Hondsrug. Ook startplaats: de Brink. 
 
15.00 
‘Een en al muziek’. 
Essenza, mannenkoor Vries, vrouwenkoor Vries, Quintslag en Zeijer Compagnie treden op in kerk en kroeg met een fantastisch programma treden op in kerk en kroeg met een fantastisch programma! 
 
16.30
‘Het onverwoestbare - poëtisch portret van St.Bonifatius’. 
Met voordracht, zang en muziek wordt een indringend portret geschilderd over het leven van de heilige Bonifatius door dichter en performer Akke Brouwer uit Dokkum. 
 
17.00 
Tijd voor een kloosterbiertje en een speciaal Bonifatiusarrangement bij de plaatselijke horeca! 
 
19.30
Theaterstuk ‘Bonifatius met een knipoog’, geschreven door Simon Koops en Jan Zuurd, eerste deel wandelend door het dorp en tweede deel in en om de kerk. 
 
20.30 
After Party met de band MAZE in Onder de Linden
 
Zondag 11 juni 10.00      
Een oecumenische viering in de Bonifatiuskerk met medewerking van  de Cantorij uit Vries en de Schola Gregoriana uit Roden. 
 
Prijsuitreiking kunstwedstrijd
Na de viering koffie en brunch op de Brink met muziek van de Harmonie uit Vries. Aansluitend de prijsuitreiking van de kunstwedstrijd, de jury, Greet Hamming, kunsthistoricus, Thom van der Goot, oud-directeur Oosterpoort en Geert Pruiksma, directeur Museum Nienoord, lichten toe! 
Ook het publiek heeft gekozen!Wat kunnen wij voor u / jou betekenen?

Inleverdata voedselbank


De voedselbank Assen heeft behoefte aan voedsel in vaste en droge vorm, zoals: pasta's, rijst, puree, broodbeleg. En levensmiddelen in blik, zoals: bonen, groente, soep en vlees. Tevens zijn wasmiddelen en tandpasta en kleine cadeautjes voor jarige kinderen welkom. In de maand mei kunt u het inleveren op donderdag 18 mei tussen 9:30 en 10:30 uur in het Ontmoetingshuis en op zondag 21 mei onder de toren.

Volg ons op Twitter