woensdag 22 november 2017

10 december Kerstconcert twee harpen

Stichting Kerkconcerten Vries nodigt u van harte uit voor dit concert December nadert snel, de maand van knusheid en prachtige muziek. Op zondag 10 december vindt u beide in de Bonifatiuskerk in Vries, waar u kunt luisteren naar een ‘kleintje kerst’ op twee harpen.

De professionele harpistes Nienke van Leijden en Maaike Bosscher spelen klassieke werken van onder anderen Albeniz en Ravel, aangevuld met sfeervolle kerstmuziek. Als intermezzo bij dit intieme concert zal een kerstverhaal worden voorgelezen. Hierbij staan warme chocolademelk, glühwein en kerstkransjes voor u klaar. Graag zien we u op zondag 10 december om 15:00 uur.   Organisatie: Kerkconcerten Vries.
Entreekaarten à €15,-/€8,-, zijn verkrijgbaar in de kerk vóór aanvang van het concert. Pauzedrankje inbegrepen. Reserveringen via [link] of telefonisch: 0592-868 146.

8 December Concert Roon Staal in de Bonifatiuskerk

Op vrijdag 8 december geeft zanger en pianist Roon Staal een kerstconcert in de Bonifatiuskerk te  Vries. Staal, die zichzelf vanachter de piano begeleidt, brengt zowel kerstsongs als zijn bekendere werken ten gehore en zal zijn nieuwe Kerstalbum presenteren.

Bekende songs als "Oh Holy Night", "Silent Night", "Mary's Boy Child", "Gloria in Excelsis Deo" maar ook het klassieke "Panis Angelicus" staan op het repertoire.Staal heeft inmiddels 9 albums uitgegeven en heeft een rijk musicalverleden met o.a. een nominatie voor een musicalaward op zijn naam.Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is een half uur voor aanvang geopend. Kaarten zijn te bestellen via www.roonstaal.com of via tel.nr. 06-30025992.
De toegangsprijs is € 15,00.U bent van harte welkom!

Kerstconcerten CMA

Christelijk Mannenkoor Assen o.l.v. Bert Duijst verzorgt kerstconcerten op:

15 december 2017 in De Bron, Einthovenstraat 28, 9402 CB Assen.
Aanvang concert: 20.00 uur, zaal open: 19.15 uur, entree: € 16,00 (incl. consumptie)
Kaarten zijn vanaf 8 november 2017 verkrijgbaar bij:Schomaker Mannenmode, Weiers-poort 4, Assen, telefoon 0592 310005.

16 december 2017: De Nieuwe Kolk, Weiersstraat 1, 9401 ET Assen.
Aanvang concert: 20.00 uur, zaal open: 19.30 uur, entree: € 19,00 (incl. consumptie)Kaarten zijn verkrijgbaar bij:De Nieuwe Kolk (www.dnk.nl) telefoon 088 0128550.

Medewerking wordt verleend door Judith Sportel - sopraan, Noortje van Middelkoop - panfluit, Jorrit Woudt - vleugel, Ronald IJmker - orgel.

Het CMA is een groot koor waar regelmatig nieuwe leden instromen. Met 145 mannen is het één van de grootste koren van Noord-Nederland. De sound is van een groot koor met veel dynamiek, toch blijft de koorklank transparant. Dat komt door zuiverheid, gelijkheid en op elkaar gefocust zijn.

zondag 12 november 2017

26 november Cantatedienst in de Adventskerk Assen

assen.pngIn het kader van de kerkmuzikale serie Musica pro Deo is er op zondag 26 november om 16.00 uur in de Adventskerk aan de Lindelaan, Assen-oost een cantatedienst die in het teken staat van Voleindingszondag.

Te horen zijn het koraal 'Jesus bleibet meine Freude', ook bekend als 'Jesu joy of manfs desiring', een van de meest bekende en geliefde stukken van Johann Sebastian Bach. Verder het Requiem van de Franse componist Jean Gilles (1668-1705), een vroege tijdgenoot van Bach.
Medewerkenden zijn ds. Helene van Noord, koor en orkest van de Asser Bach Cantategroep (ABC) o.l.v. Hoite Pruiksma, organist Wietse Meinardi en vier vocale solisten.
Bij de uitgang is er een vrije collecte als welkome bijdrage in de kosten.

22 December Kerstconcert Mannenkoor Vries

Op vrijdag 22 december geeft het Mannenkoor Vries een Kerstconcert in de Bonifatiuskerk in Vries .
Medewerking wordt verleend door mezzo-sopraan Esther van Dijk, de bekende pianiste Violetta Land en fluitiste Cora v.d. Linde.
Het belooft een heel mooi concert te worden. U bent van harte uitgenodigd.
Aanvangstijd 19.30 uur. De kerk is open om 18.45 uur .
Toegangsprijs: € 7,50, inclusief een kop koffie of thee .
Kaarten zijn te bestellen via 0592-543353 of 06-51552186. Mailen kan ook: [e-mail]

zondag 12 november 2017

10 december Sacred Dance Bonifatiuskerk

secred_dance.jpgOp zondag avond 10 december 2017 gaan we weer dansen,in onze mooie Bonifatius kerk ben je welkom om 19.30uur. Advent:Een tijd van verwachting. We kijken uit naar het terugkomende licht, naar Kerst. Een prachtig thema om vorm te geven en te ervaren in de dans.Samen in de cirkel dansen we deze verwachtingsvolle tijd.

Iedereen is welkom, dus neem je vriendin, familie en kennissen mee. De dansen zijn eenvoudig en variaties mogelijk. Stille, rustige en meer uitbundige dansen wisselen elkaar af.De kosten zijn: €7,50  en de avond is om 21.30u afgelopen.Voor meer informatie kan je kijken op www.motusruth.nl Graag opgeven van te voren, uiterlijk op vrijdag 8 december.Een hartelijke dansgroet van Ruth en Riëtte.

De voedselbank Assen heeft behoefte aan voedsel in vaste en droge vorm, zoals: pasta's, rijst, puree, broodbeleg. En levensmiddelen in blik, zoals: bonen, groente, soep en vlees. Tevens zijn wasmiddelen en tandpasta en kleine cadeautjes voor jarige kinderen welkom. U kunt het inleveren op donderdag 23 november tussen 9:30 en 10:30 uur in het Ontmoetingshuis en op zondag 19 november onder de toren