donderdag 20 juli 2017

Kinderspeldagen vrijwilligers gezocht!


Beste mensen,
 
30, 31 augustus en vrijdag 1 september organiseren we de kinderspeldagen in Vries. 3 fantastische dagen plezier voor onze kinderen. De organisatie van dit evenement wordt gedragen door vrijwilligers. Zij begeleiden de verschillende activiteiten zoals de workshops op woensdag en het huttenbouwen en het randprogramma op de donderdag en vrijdag. We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een paar uur, een dagdeel of alle dagen tijd en zin hebben om mee te doen. Alle hulp is welkom!

  Lees Meer

woensdag 19 juli 2017

Zomerprogramma in de Bonifatiuskerk


Van juni 2017 tot juni 2018 is de gemeente Tynaarlo uitgeroepen tot culturele gemeente van de provincie Drenthe. Dat krijgt gezicht in een aantal festivals en activiteiten, ook in het dorp Vries. De Bonifatiuskerk is een van die plekken tijdens het culturele jaar en is hiermee echt in het midden van het dorp. Er wordt van alles in een rond de kerk georganiseerd. De kerk is tijdens deze zomermaanden dagelijks open van 10 tot 16 uur. Meer informatie op [link]. U kunt ook de app 'fesTYvals' downloaden waar alle activiteiten opstaan.

  Lees Meer

zondag 02 juli 2017

Ode aan 153 kinderen van Vries onthuldimg_3812.jpgOp 2 juli rond de klok van half twaalf is de kunstuiting onder grote belangstelling onthuld. Zie ook de volgende links: Vries.nuRTV Drenthe
 
Een onderdeel van het culturele jaar in de gemeente Tynaarlo is de kunstuiting ‘Ode aan 153 kinderen in Vries’ bij de Bonifatiuskerk. In 1947 zijn bij de restauratie, 153 kinderskeletjes gevonden onder de oudste fundamenten van de Bonifatiuskerk van Vries. Deze zouden daar rond duizend jaar geleden gelijktijdig zijn begraven, in drie lagen boven elkaar. Over het hoe, wat en waarom weten we weinig.

  Lees Meer

Wat kunnen wij voor u / jou betekenen?

Inleverdata voedselbank


De voedselbank Assen heeft behoefte aan voedsel in vaste en droge vorm, zoals: pasta's, rijst, puree, broodbeleg. En levensmiddelen in blik, zoals: bonen, groente, soep en vlees. Tevens zijn wasmiddelen en tandpasta en kleine cadeautjes voor jarige kinderen welkom. In de maand mei kunt u het inleveren op donderdag 20 juli tussen 9:30 en 10:30 uur in het Ontmoetingshuis en op zondag 16 juli onder de toren. Voor augustus gaat het om donderdag 24 augustus en de zondag ervoor op 20 augustus.

Volg ons op Twitter