donderdag 18 mei 2017

Programma Bonifatiusfestival


logo-bonifatiusfestival-def.jpg
Klik op het logo voor het programmaboekje met uitgebreide informatie
 
Zaterdag 10 juni 10.00      
Welkom en Opening festival, door burgemeester Marcel Thijsen, aansluitend een mini symposium. 
10.15 
Lezing dr. Gert van Klinken, Protestantse Theologische Universiteit, vestiging Amsterdam: Continuïteit en discontinuïteit van religie in Noordwest Drenthe. 

  Lees Meer

maandag 08 mei 2017

Gemeenteleden gezocht voor Panel Protestantse Kerk


pknbeeldmerk_resize.jpgBent u al lid van het Panel Protestantse Kerk? Via het panel kunt u als kerklid uw mening geven over onderwerpen die spelen binnen de gehele Protestantse Kerk. Het is dé mogelijkheid om  mee te denken. Ieder lid (vanaf 18 jaar) van de Protestantse Kerk is van harte welkom. Uiteraard is deelname geheel vrijblijvend, uw antwoorden blijven anoniem en u kunt u zich op ieder moment hiervoor weer eenvoudig afmelden. Meer informatie en aanmelden

dinsdag 30 mei 2017

Religie en geweld 14 juni 20.00 uur Ontmoetingshuis


voor_de_foto.jpgEr staan mooie verhalen in de bijbel maar ook gruwelijke en bizarre. Daar lopen we vaak met een boog omheen. In de maanden juni t/m augustus 2017 gaan voorgangers uit Assen en Vries de uitdaging aan een aantal van die verhalen in kerkdiensten aan de orde te stellen.  
Als inleiding op deze serie komt Sam Janse een lezing houden over religie en geweld in Vries. Over dit onderwerp schreef hij het boek:  Is het de schuld van de Ene. In gesprek met Paul Cliteur en anderen over religie en geweld.  Dr. Sam Janse is predikant en publiceert regelmatig, o.a. in dagblad Trouw. Download hier de flyer

donderdag 18 mei 2017

‘Een storm van beelden’ in de Adventskerk Assen


franciscus_v_assisi.jpgDe vernieling op grote schaal in/op’ Roomse’ religieuze plaatsen van heiligenbeelden en kerkinterieur staat bekend als de ‘beeldenstorm’Dergelijke vernielingen vonden bijv. in 1522 te Wittenberg?Duitsland en later, in 1566, in de Nederlanden plaats. Nu we 500 jaar Reformatie herdenken worden in de (protestantse) Adventskerk, heiligenbeelden, schilderijen, liturgische voorwerpen en objecten van Rooms Katholieke volksdevotie geëxposeerd. 

  Lees Meer

Wat kunnen wij voor u / jou betekenen?

Inleverdata voedselbank


De voedselbank Assen heeft behoefte aan voedsel in vaste en droge vorm, zoals: pasta's, rijst, puree, broodbeleg. En levensmiddelen in blik, zoals: bonen, groente, soep en vlees. Tevens zijn wasmiddelen en tandpasta en kleine cadeautjes voor jarige kinderen welkom. In de maand mei kunt u het inleveren op donderdag 18 mei tussen 9:30 en 10:30 uur in het Ontmoetingshuis en op zondag 21 mei onder de toren.

Volg ons op Twitter